Thursday, 4 August 2011

- Kerana Mulut Badan Binasa -

Bulan puasa, mulut sangatlah perlu dijaga
Makan dah tentu tak boleh
Becakap kenalah elok elok
Masa kecik kecik
Tahap suci mulut aku ni
Kalau terkeluar perkataan ‘aku’ dengan kawan kawan pun
Dah rasa macam anak derhaka
Nak mem‘babi’kan orang memang tak la kan

Kalau jumpa gambar babi
“eee..tengok gambar khinzir ni”
Nak lagi sweet, siap eja
“eeee... tengok B A B I ni”
Punya la tak nak sebut

Tahap kesucian aku ternyata menyerlah bila
Siput babi pun aku panggil
SIPUT KHINZIR
Apa kes?

*aku merindui mulut aku ketika kanak kanak dulu*
*ia ternyata berbeza dengan mulut sekarang*  

13 mengepost komen:

Afikah Aziz said... [Reply]

ehehe,dedulu time kecik2 biase la kan,suci murni lg hehe,skg bile dh besar adehh susah tol nk mengawal percakapan,ape pun semoga kita berjaya menjaga lidah dr bercakap yg bukan2 :)

handhalah ibnu kamil said... [Reply]

saya tak sebut babi . saya sebut lembu pendek . eh kesian lembu .

wahahah .. rilek cik ooii . :)

A Crack Mirror said... [Reply]

tau xpa...ahahaha... sama2.. lucu n best bila ingat balik tahap kesusilaan masa kecik..aih...

bantalbusukz said... [Reply]

bek pggil dgn nme 'cik bi' je..ag nmpak sopan dan berkesan..huhu..

nuruhuda_329 said... [Reply]

huhuhu...tak yah pggil name dia ag bagus kot heeee:)

Hidayah bt Zainab said... [Reply]

afikah : amin~! sama2 kita cuba

handhalah : wahaha, lembu menjadi mangsa tiba2

asya : ha...dulu2 suci je kan

bantal : wahh...sweetnya..haha

huda : haa..xyah sebut kan.. betul2

Cik Bell said... [Reply]

time kecik2 hati suci lagi..
bila dah besar..mcm2 org kita jumpe..pengaruh sekeliling sebenarnya..atas diri org tu sendiri la..;)

ade2mama said... [Reply]

aku xsebut babi k..aku UP ckit..PIG :P
speak english org xkte truk sgt...ko ny pig la..owhh..jap pig tu ape?jeng3..aka bdk yg tye ny bo*o*..heheh

kcik dlu law aku ckp bnde2 cm tu..abis la..cili hijau terlekat kt anak tekak..mak aku cili kn allaala

YOUsoF said... [Reply]

Ternyata tahap aku tak setinggi tahap ko ketika kanak² dulu tu.. ;D






Tapi awak boleh senantiasa mencuba dan mencuba. (ok tak ayat begini)

Hidayah bt Zainab said... [Reply]

cik bell
betul2..

ade2mama
wah..ko kecik2 dah canggeh ek.. haha

Usof
hahaha.. aku akan senantiasa mencuba krn aku maseh ade plan B...haha~

Apel D. Doragon said... [Reply]

hahaha b a b i... tringat gak... sebut satu satu.. nape xsebut baby hehehe

ruzzezanie said... [Reply]

bhahaha.. mama ruzz sumbat cili kot kalau sebut.. takut~~ (walau kaki pedas)

# bila dah besar tak sebut dah. sebab xbest. hampeh lagi sedap sebut.hihi~~

Hidayah bt Zainab said... [Reply]

apel
sebut gitu jugak ek? wahahhaa

ruzz
wah...anda ank solehah la (:

Post a Comment

Selamat Jalan Romeo